Rekrytering av säljare

Ska du rekrytera en säljare? Rekrytering av en säljare kan göra stort genomslag för hela ditt företags resultat. Samtidigt är de bästa säljarna medvetna om sitt värde och svåra att attrahera. Låt oss hjälpa dig hitta din nästa säljare – vi vet hur man hittar, attraherar och utvärderar säljare!

Rekrytering av en säljare kan göra stort genomslag för hela ditt företags resultat. 

Skillnaden mellan att rekrytera en genomsnittlig säljare och en riktigt duktig säljare kan vara stor. Samtidigt är de bästa säljarna medvetna om sitt värde och svåra att attrahera. Vi hjälper er att formulera vad ni har  erbjuda för att nå ut till de bästa säljarna som passar hos er. Vi rådger er gärna kring exempelvis löner, förmåner, upplägg kring rörliga löner och liknande. 

För att nå de bästa säljarna rekommenderar vi att genomföra aktivt uppsökande av kandidater, så kallat search. Vår rekryteringskonsult arbetar i team med en search-konsult för att ge maximalt fokus på processen att hitta er nästa säljare med hjälp av search. 

Vi har fått höra från flera kunder att just säljare kan vara ”svåra att intervjua”, då de ofta är duktiga på att prata för sig. Vi hjälper dig med den bedömningen! Vi arbetar med kompetensbaserad rekryteringsmetodik. I våra kompetensbaserade intervjuer så ber vi alltid kandidaterna berätta om konkreta resultat och aktiviteter. Vi genomför vanligtvis också kundmötessimulationer/rollspel, ett bra sätt att utvärdera en säljare utifrån säljarens konkreta säljbeteende. Ett sådant rollspel skräddarsys utifrån era förutsättningar, vilket gör att det också för kandidaten blir ett sätt att få veta mer om hur rollen som säljare ser ut hos er.