-->

WE:SOURCE inleder samarbete med Tutus Data

Vi är glada att kunna meddela att vi inlett ett spännande samarbete med Tutus Data som leverantör av rekrytering- och employerbrandingtjänster. 

Tutus Data har sedan 1992 utvecklat högkvalitativa nätverkskrypteringslöningar åt organisationer som ställer högsta krav på säker kommunikation såsom militären, myndigheter och företag med hög säkerhetsklassning. Tutus Data har vuxit i både personal, produkter och tjänster sedan starten. Men mycket har hänt sedan dess och det ställs nu ännu högre krav på säkerhet och kryptering. Tutus är dessutom ett tekniktungt företag som söker kompetenser som vill bidra till att fortsätta leverera ny och spännande teknik med hög säkerhet. 

Vårt samarbete

När vi ingår i ett samarbete med ett företag som har ett all-around-behov som Tutus har, då är det viktigt för oss att vi kan se förutsättningarna i arbetet. Och med Tutus kommer det enkelt. Tutus Data är ett företag som arbetar med spännande teknik i en tid där säkerhet är otroligt viktigt. De är ungefär 40 kollegor på Tutus där majoriteten har en tekniktung bakgrund. Och det som slog mig mest i mötet med några av de, var just ödmjukheten och viljan att göra bättre hela tiden. Det fanns också en ödmjukhet hos de som arbetsgivare i det faktum att kandidatmarknaden är i enorm förändring vilket ställer höga krav på arbetsgivarens flexiblitet, säger Mine Alghazi Jacobson, kundansvarig för uppdraget tillsammans med rekryteringskonsult Kajsa-Stina Åkerblom.

Av säkerhetsskäl måste man arbeta från kontoret på Tutus, vilket idag är ovanligt i och med våra nya hybridmodeller. Men vi känner en stolthet över att arbeta med en kund som är så mån om sina medarbetare, är så flexibla och har hög förståelse för livet utanför kontoret och att familjen kommer först, fortsätter hon. 

Att rekrytera är alltid en utmaning, att göra det efter pandemin där vi på Tutus måste arbeta från kontoret i princip heltid och inte kan erbjuda det ”nya normala” gör det inte lättare. Därför valde Tutus att samarbeta med We:Source som ser på rekrytering på samma sätt som Tutus, rätt kandidat finns där ute, det gäller bara att ha rätt inställning, kanaler och marknadsföring så hittar en rätt kandidat, säger Alf Egnell, operativ chef på Tutus data och beställare.

Vad ska WE:SOURCE göra på Tutus? 

Vi kommer främst jobba med rekrytering och ge Tutus Data ett arbetsgivarvarumärke där vi gärna berättar för omvärlden om allt spännande som ska hända där. Men kärnan i arbetet är att rekrytera och att hitta samarbetsformer som skiljer sig från det traditionella rekryteringssamarbetet där man oftast rekryterar utifrån de förutsättningar som redan finns där.  

Mine, vad ska man göra om man vill veta mer eller börja jobba på Tutus? 

Du ska hålla utkik på de utlysta rollerna på jobb.we-source.se och sen ska du definitivt kontakta mig! Nedan kommer en lista på de roller som kommer tillsättas under året från och med dagens datum. Men har man en teknisk profil men inte hittar en roll som passar av de nedan, så ska man kontakta mig så tar vi ett samtal för att se om vi hittar något annat hos Tutus.

Roller som ska tillsättas 2022

 • Senior Devops
 • Junior Devops
 • Frontendutvecklare
 • Utvecklingschef
 • Drift- och supportchef
 • Supporttekniker
 • Drifttekniker
 • Säkerhetschef
 • Testare
 • Systemintegratör 
 • Systemadministratör
 • Projektledare

Om Tutus Data

Tutus är ett privatägt svenskt företag, grundat 1992. Vi har sedan dess utvecklat högkvalitativa nätverkskrypteringslösningar åt militär, myndigheter och företag för användning i verksamheter som kräver högsta nivå på säker kommunikation.

Som ett oberoende företag samarbetar vi med näringsliv och myndigheter för att kunna tillhandahålla pålitliga, säkra och kostnadseffektiva krypteringslösningar som kan möta deras säkerhetsbehov.

Alla våra produkter är godkända på nivån Restricted / Begränsat hemlig för såväl EU som på nationell nivå.

Tutus är huvudleverantören av myndighetsgodkända och-certifierade IT-säkerhetsprodukter i Sverige och vi gör stadiga framsteg mot målet att bli en ledande leverantör av godkända IT-säkerhetsprodukter också inom EU.